7 העקרונות המרכזיים לשמירה על המשקל האופטימלי שלך ומאילו טעויות כדאי מאוד להימנע

7 העקרונות המרכזיים לשמירה על המשקל האופטימלי שלך ומאילו טעויות כדאי מאוד להימנע

לפני שניגש ל-7 העקרונות המרכזיים לשמירה על המשקל האופטימלי, נרצה דווקא להבין את הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים בדרך ואיך להימנע מליפול על אותם הדברים.
כולנו רוצים להרגיש טוב, להיראות טוב וליהנות מבריאות טובה. שמירה על משקל תקין היא חלק חשוב באורח חיים בריא. אך למרות המודעות הגוברת לחשיבותה של תזונה נכונה ופעילות גופנית, רבים מאיתנו מתקשים לשמור על משקל תקין לאורך זמן.
בארה"ב כ-45% מאוכלוסיית הנשים, נמצאת ברגע זה בדיאטה. ובכל זאת, למרות שהנושא חשוב וקרוב לליבם של כל כך הרבה אנשים, אנו עדים לנתון מטריד- כ-90% מהדיאטות נכשלות במבחן הזמן!
אנשים רבים בעולם עושים מאמצים גדולים על מנת להצליח לרדת במשקל. אבל מהר מאוד, אפילו לפני תום השנה הראשונה לדיאטה, עולים את הכל בחזרה.
כך, אנשים נכנסים ללופ שוב ושוב של דיאטות יו-יו. פעם אחת למטה פעם אחת למעלה וחוזר חלילה.
במאמר זה נסקור 7 עקרונות מרכזיים לשמירה על משקל תקין, ונלמד איך להימנע מהטעויות הנפוצות ביותר שגורמות לאנשים להיכנס למעגל היו-יו המתיש.
אז לפני שניגש לעקרונות, חשוב להבין-

מדוע רוב הדיאטות נכשלות?

אז לפני שנציג את הפתרון, נעלה על הבעיה-
להלן 7 סיבות למה רוב האנשים לא מצליחים להתמיד בדיאטות לאורך זמן:

  1. הגוף נלחם בך:
    חשקים בלתי נשלטים לאוכל בעיקר פחמימות ומתוקים, חוסר אנרגיה, חולשה עייפות, דיכאון ורעב גדול.
    בהקשר הזה- הימנעו מדיאטות יו-יו: הימנעו מסוגי דיאטות שמסתמכות על דיאטות רעב. דיאטות מהירות אולי יורידו אתכם מהר במשקל, אבל גם יעלו אתכם במשקל מהר.
    על התפריט היומי שלכם לכלול כמות קלוריות מספקת לפי גובה, גיל, משקל ורמת פעילות.
  2. הרגלים גרועים: של אכילת לילה ועוד
  3. אכילה רגשית וסטרס: אוכלים את הרגשות והתסכולים
  4. חוסר זמן: עומס בחיים, סדר והתארגנות
  5. חוסר מוטיבציה: או אמונה שאת מסוגלת להצליח
  6. אכילה חברתית: חגים שבתות ועוד
  7. התמכרות: מעגל ממכר חוסר התמדה שמוביל לתסכול, ייסורי מצפון ונפילות

אז עכשיו שהבנו ממה כדאי להימנע, נבין מה כדאי לעשות!

7 העקרונות המרכזיים לשמירה על המשקל האופטימלי שלך:

  1. ניקוי רעלים

    שלב קריטי שהרבה מתעלמים ממנו. רעלים מצטברים בגוף ויכולים להפריע לתהליך חילוף החומרים ולגרום לעלייה במשקל. ניקוי רעלים מסייע לסלק אותם מהגוף ולשפר את חילוף החומרים. בנוסף יש הפחתת נפיחויות ושיפור ויעול של תהליכי עיכול. לקריאה נוספת על ניקוי רעלים והידרוקולון לחץ כאן

  2. תרגלו אכילה קשובה

    אכילה קשובה מונעת אכילת יתר ומפתחת את מנגנון השובע הטבעי שלנו. כל אלו תורמים רבות לסיפוק מוקדם יותר של הארוחה וירידה בריאה במשקל. חשוב לאכול מנות קטנות ,ללעוס טוב עד שהאוכל מגיע לקיבה למרקם עיסתי.
    אכילה בישיבה ולא בעמידה או "תוך כדי" עבודה וצפייה במסכים.
    הקדישו זמן לארוחה: שבו במקום שקט ונוח, ללא הסחות דעת.
    הביאו תשומת לב לאוכל: שימו לב לצבע, למרקם, לטעם ולריח של האוכל.
    אכלו לאט: לעסו את האוכל היטב ותנו לכל ביס זמן להתעכל.
    הקשיבו לגוף: שימו לב לתחושות הרעב והשובע שלכם.
    הפסקו לאכול כשאתם שבעים: "את לא קמה מהשולחן עד שאת לא גומרת את כל הצלחת" משפט ששומעים הרבה הורים שהיו אומרים פעם לילדים שלהם. אבל זה רק מרחיק אותנו ממנגנוני השובע הטבעיים של הגוף. אל תכריחו את עצמכם לסיים את כל הצלחת.
    בקורס ההרזיה לפי השיטה האינטגרטיבית אנו שמים דגש ומלמדים בדיוק איך עושים אכילה קשובה, אכילה אינטואיטיבית ומניעת אכילה רגשית.
    לקריאה על תוכנית ההרזיה לפי השיטה האינטגרטיבית לחץ כאן.

  3. אכלו באופן מסודר וכלל הפחמימות

    הרבה אנשים שואלים: 16/8 או 5 ארוחות ביום?
    בתור התחלה במקרים רבים כדאי לשלב 5 ארוחות ביום – 2 קטנות ו 3 בינוניות. כשחשוב לא לדלג על 3 ארוחות עיקריות. יש אנשים שמאוד מתאים להם לעשות צומות לסירוגין כמו דיאטות 16-8. אם לומדים איך עושים זאת בצורה בריאה עם ליווי מקצועי בהתחלה ובצורה הדרגתית, דיאטות אילו מיטיבות מאוד לבריאות הגוף ולהרזיה טבעית.

    כלל הפחמימות-

    את הפחמימות הריקות מומלץ להחליף לפחמימה מלאה (דגנים מלאים כמו אורז מלא, מוצרים מקמח מלא) אם יש חשקים בלתי פוסקים למתוקים ולפחמימות- כדאי מאוד לעשות גמילה מפחמימות וסוכרים ורק בשלב השני להחזיר בהדרגה את הפחמימות הבריאות. אחרת התהליך עלול להיות מלא במלחמות מיותרות. לקריאה על תוכנית ההרזיה לפי השיטה האינטגרטיבית לחץ כאן.

  4. שילוב פרי ואגוזים

    בארוחות הביניים שיש בהן פרי, מומלץ לשלב יחד עם מעט אגוזים כמו אגוזי מלך או פקאנים או שקדים טבעיים. כך הסוכר של הפרי עולה בהדרגה ולא בבת אחת ולא גורם לצניחות סוכר ורעב גדול לאחר מכן.

  5. הרגלי שתייה

    כל מערכות הגוף משתמשות במים לכן שתייה מספקת מומלצת לא רק לירידה במשקל אלא גם לבריאות כללית, לתחושה טובה ואפילו לערנות וצלילות מחשבתית.
    מתי שותים? כדאי לשתות כוס מים, כ-חצי שעה לפני ארוחה וגם במהלך היום בלגימות קטנות.
    בצורה הזו גם מובטח שתשתו 6-8 כוסות מים ליום ומעלה. באופן כללי הדרך הטובה לצרוך נוזלים הינה בלגימות קטנות לאורך כל היום ולא בבת אחת. הישמרו מפני משקאות קופאין שגורמות לגוף להתייבש.

  6. פעילות גופנית מסודרת או שחיים תוך כדי תנועה?

    באופן כללי אנו ממליצים לצאת לצעידה בת 45 דק' לפחות, רצוי 3-4 פעמים בשבוע . רק אחרי שהגוף מחומם היטב , הוא מתפנה לשריפת שומן – דבר שמאוד יכול להועיל לנו במהלך דיאטה. מי שאין לה זמן ומעדיפה להתמקד בתרגילים קצרים, ניתן לעשות 15 דקות ביום בעצימות גבוהה ולשלב תנועה ביום-יום כמו למשל: לחנות את הרכב קצת יותר רחוק וללכת ברגל יותר עד הבית, לרדת תחנה אחת קודם, להוציא את הכלב לטיול קצת יותר ארוך וכך הלאה.

  7. ניהול נכון של סטרס!

    הרבה אנשים יודעים שעודף סטרס הוא דבר לא בריא אבל לא הרבה יודעים כי סטרס הוא גם משמין!

    כן כן, הורמוני הסטרס שהם קורטיזול ואדרנלין, גורמים לעלייה במשקל בכך שהם גורמים להגברת התיאבון, האטה בחילוף החומרים, פגיעה באיכות השינה, אכילה רגשית, פגיעה במערכת העיכול ועוד.
    לכן חשוב לשים דגש על איזון נכון ברמות הסטרס בחיים שלנו והדרך שבה אנחנו מתמודדים איתו כגון: מיינדפולנס, רפלקסולוגיה וטיפולי מגע שונים, תיעדוף משימות ועוד.

    בסרטון הבא ד"ר שושנה קנדל ND מסבירה בדיוק איך סטרס ומתח גורמים לנו לעלות במשקל. לצפייה לחצו כאן.

 

זה בידיים שלך!

נשמח לעזור גם לך לחיות חיים שמחים ובריאים

המדריך המלא לניקוי רעלים במתנה!​

הרשמו לעדכונים במייל וקבלו גישה בלעדית למדריך המלא לניקוי רעלים במתנה!​

הירשמו עכשיו וקבלו גישה למאמרים מרתקים, מדריכים מקצועיים, מתכונים בריאים ומבצעים מיוחדים!​

נשמח לעזור גם לך לחיות חיים בריאים ושמחים!

מלאו עכשיו את הטופס, הזמינו את האבחון הממוחשב ונציגת הקליניקה תיצור עמכם קשר